maandag 10 augustus 2015

Verslag Zaterdag en Zondag

Eigenlijk is het al de tweede dag want gister, zaterdag 8 augustus, zijn we aangekomen in Dallas, Texas USA. Half 11 vertrokken we vanaf Schiphol met een directe vlucht naar Dallas. De vlucht van 9,5 uur ging voorspoedig, geen rare dingen en het eten tijdens vlucht was prima. We kwamen lokale tijd 13:30. Na buiten te zijn gestapt waarbij de warmte als een warme deken over ons heen veel zijn we met de taxi naar ons hotel gegaan. Ons hotel is gigantisch. Het staat in een buitenwijk/stad van Dallas genaamd Grapevine, Het hotel heeft 5/6 restaurants, verschillende koffietentjes, winkeltjes, indoor en outdoor zwembad, een waterpretparkje eigenlijk alles wat je maar kan verzinnen. In het hotel is een grote binnentuin, deze is helemaal overdekt. Daarnaast is in het hotel overal airco (aan besparen doen ze hier niet) ook in de tuin, daardoor hebben we het binnen eerder koud dan warm!
Ook onze kamers zijn ruim en luxe met een groot kingsize bed en gigantische tv.

Gister zijn we naar de lange vlucht even gaan uitrusten op onze kamers, vervolgens in een deel bij het zwembad gaan liggen. Daarna zijn we gaan eten bij een Italiaanse restaurantje in het hotel, lekker gegeten!

De volgende ochtend zijn we door onze jetlags op tijd opgestaan en hebben we ontbeten met een echt Amerikaans ontbijtbuffet (eieren, burgertjes, aardappels, havermoutpap, cornflaks, muffins etc.).

Vervolgens zijn Timon en Jan naar de kerk gegaan, een aantal kilometer verderop. De kerk was erg groot en mooi, we kregen een prachtig concert en de mensen waren erg gastvrij! En Ymke, Domingo en Paul zijn naar het dichtstbijzijnde shoppingmall geweest. Dit bleek een outletmall te zijn waar voor de sneakers erg goedkoop waren, alle 3 zijn we goed geslaagd. Nadat Timon en Jan terug kwamen van de kerk zijn zij met een pendelbus (het is wel op hetzelfde terrein maar niet op loop afstand, hoewel natuurlijk niks voor de Amerikanen op loopafstand is) naar Paradise Springs, het waterpretpark, gegaan. De groep die naar de shoppingmall ging kwamen later terug en zijn daarom bij het zwembad van het hotel gaan liggen.

Om 5 uur begon de registratie en welkomsreceptie van Certiport voor het WK MOS. Het is leuk om te zien hoe zoveel mensen en culturen uit verschillende landen samenkomen voor dit evenement. Daarnaast wil iedereen op de foto met onze office-helden. Timon heeft ook nog een kadootje, ik geloof een doosje met rijstwafels, gescoord van de Vietnamese groep. Daarna zijn we gaan eten bij de Steakhouse van het hotel, we kunnen natuurlijk niet naar Amerika gaan zonder een echte Amerikaanse steak te eten.

Morgen begint het echte werk en moeten Domingo en Timon aan de bak. De dag zal beginnen met een ontbijt gevolgd met een kort welkoms. Vervolgens zullen Domingo en Timon een examen moeten maken voor het WK MOS. Domingo is in een eerste ronde (van 10:00-11:30) aan de beurt. Timon volgt daarna in de rond van 11:30-13:00. Beide zijn dus vroeg aan de beurt, dat is wel fijn want dan hebben ze daarna het zwaarste werk achter de rug.

Voor de rest kan ik alleen maar zeggen dat iedereen het leuk heeft, de sfeer is goed en veel nieuwe ervaringen. Timon kijkt volgens mij aardig zijn ogen uit om alles wat er hier gebeurt, Jan heeft zich als doel gesteld om alles in Amerika te eten

Geen opmerkingen: